10 ansHet Syndroom van Angelman is een zeldzame aangeboren ziekte die naar schatting 1 op 12.000 tot 1 op 20.000 kinderen treft. Dit aangeboren, maar niet noodzakelijk erfelijk Syndroom is nog relatief onbekend, zelfs in medische kringen. Getuige daarvan de verhalen van ouders die jarenlang een verwoede strijd leverden om de juiste diagnose voor hun kinderen te laten vaststellen.
 
Dit Syndroom wordt gekenmerkt door een aantal, min of meer voortdurend terugkerende symptomen die allen samen een profiel definiëren dat tot de Angelman-diagnose kan leiden. Die symptomen zijn, onder andere, ernstige mentale achterstand, niet of zeer weinig kunnen spreken, vrolijk gedrag dat gepaard gaat met onberedeneerd lachen, lopen met horten en stoten, niet of weinig gecoördineerde lichaamsbewegingen, hyperactiviteit, overdreven gevoeligheid voor prikkels van buitenaf, epilepsie, onregelmatigheden op het EEG, zeer bleke huidskleur, scheelzien, buitenmatig en voortdurend kwijlen, problemen inzake voeding, intolerantie tegen warmte of zonlicht, … en achterstand in alle mogelijke leerprocessen.

Maar het Syndroom van Angelman betreft eerst en vooral de Angelman kinderen, die vaak engelen worden genoemd. Zij leven,famille singes lachen, gaan er elke dag op vooruit en zorgen voor geluk in familiale kring. Deze website is dan ook opgedragen aan onze kleine engeltjes !!!

 Laat mij u voorstellen aan Aurore, mijn dochter van 10 jaar die een echte engel is !!!

Dank aan Docter Bernard Dan (voor de reproductie van zijn boek op deze site), Serena Francchi (vertaling Italiaans), Annys Lopez (vertaling Spaans), Paul O’Donnel (vertaling Engels), Agnès Toth (vertaling Nederlands) en Wim Van Meerbeeck voor zijn hulp voor dit site. 

Laatste update : 09/09/2007

Voor elk contact : isabelle@angelman.be en aurore@angelman.be